Proszę Jabol. to jest przykład dla konkretnej osoby. plan żywieniowy powinien być rozpisany indywidualnie - stąd proszę bezkrtytcznie tego nie kopiować. Jezli gdzieś nie zgadza się wam o 1 g to wiem o tym - zaokrąglenia robię, żeby było wygodnie klientowi Waga – 80 Białko – 2,5 g Węglowodany – 6 Tłuszcz [...]
Dobra. Dieta mi się nie podoba. Czuję, że ilość tłuszczu jaką jesz jest zabójcza dla twojego układu hormonalnego. Posiłki okołotreningowe, bez tłuszczu... Mają sens, ale nie u przeciętnej kobiety, na dodatek notorycznie się odchudzającej. Ułóż coś sensownego; 120g białka, 100g węglowodanów, 90g tłuszczu. Źródła białka to jajka, tłuste mięsa i [...]
Nie widze tam interesujacego mnie odnosnika. Chodzi mi o temat w ktorym wypisane beda 1.zdrowe źródła węglowodanów - ryż biały, kasza gryczana itd. 2.zdrowe żródła tłuszczy - oliwa z oliwek, migdały itd. 3.zdrowe źródła białka - piers kurczaka itd. Tylko nie po 4,5 standardowe produkty tylko jak najliczniejsze źródła.
Ok, więc: - Rozdziel sobie to wszystko na 4-6posiłków. Lepiej częściej i mniej jeść, niż rzadziej a więcej. - Spożycie białka na poziomie 160g jest ok. Tłuszcze mogą zostać, a węglowodanów daj 150g. Podziel sobie ich spożycie na dwa posiłki - przedtreningowy oraz potreningowy. - Źródła węglowodanów masz bardzo dobre. Oliwa i orzechy też ok. - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Białka ma być 2g na kilogram masy ciała. Czyli 64x2 = 128g Węgli z 5-6g (standardowo na masie imo). Czyli 64x5 = 320g Tłuszczu co najmniej 1g. Czyli 64x1 = 64g Reasumując: białko 128g, węglowodany 320g, tłuszcze 64g 128x4kcal=512kcal; 320x4kcal=1280kcal; 64x9kcal=576kcal Łącznie kcal: ~2400kcal To jest przykład na Tobie. [...]
Na forum jest wiele proporcji dotyczących makroskładników i nie za bardzo wiedziałem, który dla mnie przy redukcji będzie najbardziej właściwy. Jednak dopasowałem swoje zapotrzebowanie do podobnego przypadku i ot, co wyszło: BTW: Białka: Źródła białka: Jajka - rano na śniadanie Mięsa i ryby - w ciągu dnia i okołotreningowo Twaróg - tylko [...]
bułek nie jem tylko chleb białkowy inne ma BTW, majonez jest az raz do markreli to az takie straszne? a co zamiast jogurtu naturalnego wtedy mozna uzyc? (i co jest w nim zlego?) Wydawało mi się,że zamieszczając swój sposób odżywiania,oczekujesz poprawek a nie przyzwolenia na jedzenie badziewia.W poważnie rozpisanej diecie redukcyjnej nie ma [...]
Popatrz na dział kuchnia :) Jest tyle różnych przepisów, jedz to co lubisz, oczywiście zbilansowany w miare dietetycznie na noc twaróg też nie musi być :) Tu masz przykładowe źródła : Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, [...]
zwiększ twaróg o 100 będzie ok do drugiego posiłku możesz dodać wiórki kokosowe, ale to tylko sugestia ułóż to tak żeby Tobie pasowało i przede wszystkim żeby móc to w życie wprowadzić a tu masz polecane źródła Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, [...]
staraj się bardziej organizacyjnie robić np. 2 posiłki takie same, szybciej wyjdzie posiłków miliony, trzeba gotować takie źródła stosuj naprzemienne: Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty [...]
no nie jest ok, bo białko sojowe bym wywalił daj więcej tłuszczy tu masz źródła pokarmowe, które mozesz zmieniać i rotować : co tydzień obserwuj się w lustrze, waż, sprawdzaj obwody. Jak nie idziesz to zwiększasz kcal z węgli np. jak za szybko to zmniejszasz Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: [...]
Dużo nauki przed Tobą.Czytaj posty podwieszone. Źródła pokarmowe: Źródła białek (możesz używać zamiennie): 1.Chude mięsa (pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina) 2.Jaja 3.Ryby 4.Chudy,kwasowy twaróg 5.Odżywka białkowa Źródła węglowodanów: 1.Ryż (różne rodzaje) 2.Kasza gryczana 3.Płatki [...]
Rozumiem i cieszę się,że masz świadomość w/w zależności :-) Moje sugestie: 1.Przygotowanie: -paruj, -gotuj, -grilluj , -piecz, -smaż (na teflonie lub np. na beztłuszczowym sprayu)nie dodając żadnych kalorii. Powyższa kolejność nie jest przypadkowa! Warunkuje najlepszy z dietetycznego punktu widzenia sposób na przygotowanie posiłków,pozwalający [...]
Z wyliczeń TDEE zapotrzebowanie wyszło mi ok. 2700 kcal i na chwile obecna stopniowo bede chcial zwiekszac kalorie do tego poziomu i zobacze co bedzie sie działo potem ewentualnie wyżej. Jeśli chodzi o diete to nie wstawiam tu rozpisanych posiłków bo to różnie u mnie bywa czasem zjem 5 czasem 3 a czasem 6 zalezy od dnia i czasu,wychodze z [...]
W zasadzie wszystkie źródła węglowodanów, dodatki jogurtu, orzechów, owoców. Niestety im więcej źródła węglowodanów, tym będzie bardziej gęsty. Musiałbyś dodać ogromną ilość płynu.
jw jeśli chodzi o alternatywy to po prostu gotuj i jeszcze raz gotuj. Mniej bym się skupiał na tym etapie na kolariach a więcej na jakości jedzenia Dział kuchnia jeśli chodzi o przepisy :) a tutaj takie ogólne źródła z których możesz korzystać Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby [...]
Kolacja jest posiłkiem, który w zasadzie nie różni się niczym od innych posiłków. Może z wyjątkiem samej nazwy. W dobrze zbilansowanej diecie rozkład makroskładników w posiłkach powinien być ustawiony mniej więcej po równo. Oczywiście możliwe są inne opcje. Jednak dla większości osób sprawdzić się właśnie równy rozkład. Dlatego też niekoniecznie [...]
http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Tutaj masz wszystko co potrzebujesz. Łączysz ze sobą trzy źródła makroskładników i masz pełnowartościowy posiłek.